پدر و مادر عزیز!
اگر به کودک تان شیر خشک میدهید باید این چند مورد رو رعایت کنید:
نکات ضروری راجع به شیرخشک کودک
- همانطور که می دانید شیر خشک آماده شده بیشتر از 2 ساعت نباید خارج از یخچال نگهداری شود.
- بعد از یک بار تغذیه کودک تان با شیر خشک، اگر داخل بطری شیر خشکی باقی مانده باشد، بهتراست دور ریخته شود( حتی اگر هنوز 2 ساعت از آماده کردن شیر خشک نگذشته باشد )
این به این خاطر است که میکروبهایی که به طور طبیعی در بزاق دهان کودک هست با شیر مخلوط شده و افزایش پیدا می کنند.

- اشتباهی که خیلی از مادر و پدرها مرتکب میشوند، این است که بعضی اوقات، شیشه شیر را به کودک داده و او را روی تخت، تنها میگذارند...
این کار خطرناک است! چرا که اگر شیرخوار در حین خوردن شیر، به خواب برود؛ ممکن است شیر از قسمت عقب گلو وارد گوش میانی شده و کودک دچار عفونت شود.
به علاوه بعد از خوابیدن کودک، تجمع شیر در دهانش موجب تخریب دندانهایش میشود...
پس حتما تا پایان وعده ی غذایی کودک دلبندتان کنارش باشید!
- برای اینکه در حین شیر خوردن، کمترین هوا توسط کودک بلعیده شود، باید قسمت سر پستانک شیشه، همیشه پر از شیر باشد.
مسلماً زمانی که شیر داخل شیشه در حال تمام شدن است، بیشتر باید مراقب این نکته باشید.
پس سعی کنید با اصلاح زاویه قرار گرفتن شیشه در دهان کودک، این مساله را رعایت کنید.
- علاوه بر این، حتما بعد از هر وعده ی شیر خوردن کودک، او رو بلند کنید و پشتش را ماساژ بدهید تا هوای بلعیده شده خارج شود.

حتما شیر را قبل از اینکه به کودک تان بدهید، روی قسمت داخلی مچ دست تان بچکانید و دمایش را بسنجید؛ همانطور که می دانید دمای شیرخشک بهتر است ولرم باشد.
- اگر شیر را در یخچال نگه داشته اید و حالا می خواهید دمایش ولرم شود تا بتوانید آنرا به کودک تان بدهید بهتر است بطری شیر را در ظرف آب گرم قرار دهید تا به تدریج دمایش مناسب شود.
- هرگز برای گرم کردن شیرخشک برای شیرخوار از ماکروفر استفاده نکنید.
- آبی که برای آماده کردن شیر خشک لازم دارید باید آب جوشیده ولرم شده باشد. ( آبی که حداقل 1 دقیقه جوشیده است و البته دقت کنید که آب نباید بیش از حد هم بجوشد چراکه در این صورت، درصد ناخالصی های آب زیاد می شود.)
- آبی که برای جوشاندن استفاده می کنید اگر از شیر آب است دقت کنید که حتما از آب سرد شیر برداشته شود.
- نکته ی آخر اینکه: شیشه ای را تهیه کنید که سوارخ سر پستانکش، استاندارد باشد
چراکه اگر بزرگ باشد با ورود حجم زیادی از شیر، خطر خفگی شیرخوار به وجود میاد
اگر هم کوچک باشد، باعث ورود هوای بیشتر به معده شیرخوار میشود؛ به علاوه کودک از مکیدن زیادی خسته شده و گرسنه می ماند.
پس بهتر است بدانید سر شیشه ای مناسب است که:
وقتی شیشه را برعکس می کنید در هر ثانیه یک قطره شیر از آن خارج شود.
ممنون از توجه شما!
امیدواریم رعایت این نکات، با تضمین سلامتی کودک دلبندتان،
شیرینی لحظات زیبای شیر دادن به او را برای شما و او، دوچندان کند!
زهرا سادات پورمطهری. کارشناس مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی